Боядисване на яйца с щампа

Искате малко по различни Великденски яйца? Нямате обаче нужното време и търпение? Сега ще Ви покажа един изпипан метод, който е бърз и лесен и всеки един може да го направи.

Боядисване на яйца с щампа от листа
Какво ни е необходимо: сварени яйца - по възможност бели, боя, чорапогащник, листенца, ластик
Как става: налагате избраното от Вас листо върху яйцето. Слагате го в чорапогащника и пристягате силно, за да не изпадне листото, като го привържете с ластика. След извършването на горните е необходимо да ги потопите в разтвора с боя, която сте избрали
Всяка боичка трябва да е в отделен съд, защотот колкото повече държите яйцето в разтвора, толкова по наситен става цвета, а декорацията се откриява.
А ето и как се маха листенцето от яйцето. След като го извадите от боята е необходимо да го оставите да изсъхне. Махате чорапогащника бавно и внимателно, за да не нараните листото и съвсем леко остранявате и него от яйцето. Все пак едва ли ще е приятно на някои да яйце оцветено листенце?!

А крайният резултат зависи изцяло от Вас - какви листенца и какви бои сте използвали. Ето няколко примерни яйца боядисани по този начин. Дано Ви харесат:

Няма коментари:

Публикуване на коментар