Декорация на Великденски яйца

Вижте 4 интересни метода за декориране на Великденски яйца. Разчупете обстановката около празника и внесете усмивка в дома си.


Необходимо ни е:

Сварени яйца
Домакинска хартия
хартиено тиксо
четка и клечка за зъби
акрилна боя
чиния за еднократна употреба
молив с гума
самозалепваща лента


Самозалепващи ленти
Облепете яйцето в желаните от Вас форми с помощта на лентите. Потопете го в разтвора с боя и го оставете около 10 мин. Колкото по концентриран е той и по дълго седи в него яйцете толкова повече лентите ще се открояват.
П.С. За по-добър ефект яйцата трябва да са бели


Боядисване чрез четка за зъби
Вземате едно боядисано яйца, чинийката за еднократна употреба и една четка за зъби. В чинията слагате боя, различна от тази на яйцето. С връхчетата на четката започват да поставяте точици по Великденското яйце.



Молив с гумичка
Вземете сварено яйце, няма значение дали е боядисано или не. В чинията за еднократна употреба изсипете акрилната боята, която сте избрали. С помощта на върха на молива с гума нанесете някоко точки върху яйцето и след това ги изтривате посредством гумичката.


Клечка за зъби
Най-добре и хубави форми се получават на цветенца с този метод. Затова изсипете 2 различни вида боя, от този на яйцето, в пластмасовата чинийка. С върха на клечката изрисувайте цветчетата, а другия край го потопета в другия цвят. С негова помощ оформете центъра на цветето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар