Направете интересни фигури от Великденски яйца

Защо само Вие да се чудите какво да направите с Великденската украса? Вземете си помощници - децата Ви, племеници и т.н. и донесете една радостна усмивка по лицата им. Тук ще видите нетрадиционни и интересни начини за боядисване на Великденски яйца

Великденски човечета
Необходимо ни е: сварени яйца, поставка за яйца, ролка от тоалетна хартия, конци, прежда или други атрибути
Процеса: тук не е задължително да боядисвате яйцата, но по Ваше желание може и да го направите. Развихрете Въображението си и направете цялата фамилия за празници например. С помощта на поставка за яйца или ролка от тоалетна хартия изградете тялото на всяко едно Великденско човече. Залепете нужните му очички, коса, оцветете или придаите форма на тялото му и се наслаждавайте на постигнатият резултат.


Животинки
Необходимо ни е: сварени яйца, бои, цветна хартия, салфетки и необходимите очи, опашка и т.н. Може да закупите в повече художествени магазини последните.
Направата: Боядисаите яйцата само в един цвят. Според това какво животинче искате да направите. Като изсъхне боята е време за декорация. Залепете различни украски, ушички, очички и опашки на животинки и вижте колко приятно, красиво и нетрадиционно е станало.



Направи си иконка на сайт от яйце
Необходимо ни е: яйце, акрилни бои, конец, салфетки
Как се прави: пробивате в двата края яйцето и премахвате съдуржанието му. Запомнете, че дупките трябва да са толкова големи, колкото да може да премине конец и да изтече яйцето. Може да ги пробиите с помощта на игла. Боядисвате яйцете с избраната от Вас боя, изчаквата я да изсъхне и закрепяте по него чрез лепило салфетка, така цхе придобие форма. В случая - крилата, човката. След това прокарайте конец от 2-та края на яйцето. Вече е готово и може да го окачите, където си пожелаете.
П.С. По-надолу ще Ви дам аналогичен пример обаче без да необходимо яйцето да е сурово.


Анимационни герои
Необходимо ни е: акрилни бои, салфетки, сварени яйца
Направата: оцветете яйцете с безвредни акрилни бои според цвета на анимационния герои, които сте избрали или му предайте изцяло нов цвят от това, което сте свикнали да виждате. Когато боята изсъхне закрепете от салфетки нужните му атрибути - в показаният случай е перелината на Супермен, очите му и крилцата на спеличката Мая. Сега вече може да ги поставите на поставки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар